Business Takaful

products-General

Kenapa Perniagaan Anda Perlu Dilindungi?

Perniagaan kita sangat berisiko tinggi. Setiap keputusan yang di buat akan mendatangkan keputusan yang positif atau negetive. Ia adalah punca utama pendapatan kepada pemilik perniagaan dan perkerja.Terdapat beberapa perkara yang perlu di lindungi supaya perniagaan kita akan berjalan seperti biasa seandainya berlaku perkara yang tidak pasti. Ini akan memberi perasan tenteram kepada pemilik syarikat jika perniagaan mereke mempunyai perlindungan selengkapnya.

1.Risiko kepada pemilik perniagaan (business owner) yang boleh menyebabkan syarikat akan menghadapi cash low. pernah terfikir jika pemilik perniagaan hilang upaya apa akan terjadi pada perniagaan tersebut?

2.Risiko kepada perkerja ,terutama perkerja yang utama, Ini akan menyebabkan syarikat menghadapi kerugian dari segi tenaga kerja dan kewangan. Ia akan menjadi bebanan kepada syarikat secara tidak langsung.

3.Risiko kebakaran dan kemalangan. Bencana kebakaran jarang berlaku tetapi malang tidak berbau dan ia boleh musnah hanya dengan sekelip mata. Persoalnya bagaimana perniagaan akan bangkit.

4. Kecurian dan rompakan.

5. Perlindungan bencana alam. Banjir,tanah runtuh boleh memusnahkan perniagaan sekelip mata sahaja.

6. Kemalangan dan kecacatan. Ia melundungi perkerja dari kemalangan di tempat kerja dan di luar tempat kerja.

7. Kad perubatan. Setiap perkerja dan pemilik juga manusia yang tidak lekang dari penyakit dan kos perubatan yang tinggi

Semua perkara di atas perlu di lindungi , Bermula dari pemilik, asset dan perkerja.