Critical Illness Plan

CRITICAL ILLNESS CARE ZURICH TAKAFUL

MEMBERIKAN ANDA SOKONGAN KEWANGAN DARI PERINGKAT AWAL HINGGA PRINGKAT LANJUTAN PENYAKIT KRITIKAL

Bergantung pada jenis penyakit yang anda miliki, belum terlambat untuk dilindungi. Early Care Critical Illness ZURICH Takaful adalah penunggang pemotongan unit yang dilampirkan kepada rancangan insurans berkaitan pelaburan premium biasa yang memberi anda kemampuan kewangan untuk melawan penyakit dari peringkat awal. Nikmati sokongan kewangan untuk perbelanjaan rawatan dan pemulihan setelah diagnosis penyakit kritikal yang ditentukan.

Dengan pembayaran penyakit kritikal, faedah pemulihan bersama dengan elaun pendapat perubatan kedua semasa peringkat awal atau akhir penyakit kritikal, anda dapat memperoleh ketenangan jiwa dan fokus pada perkara yang paling penting: pemulihan sepenuhnya anda. Anda juga akan menikmati faedah berikut:

Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal

Anda akan menerima pembayaran sebanyak 50% dari jumlah Penyakit Kritikal Awal yang dijamin setelah didiagnosis mengenai Penyakit kritikal yang ditentukan, untuk memudahkan rawatan yang terbaik dan paling berkesan apabila dapat memberikan perbezaan yang besar. Jumlah yang dijamin akan dikurangkan dengan jumlah yang dituntut dan terus memberikan manfaat penyakit kritikal peringkat akhir. Manfaat ini akan merangkumi anda sehingga usia 85 tahun.

Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Akhir

Sehingga 100% dari jumlah Penjagaan Awal Penyakit Kritikal dijelaskan akan dibayar apabila didiagnosis penyakit kritikal peringkat akhir yang ditentukan, dengan syarat tidak ada pembayaran tuntutan peringkat awal yang telah dibuat sebelumnya. Penyakit kritikal peringkat akhir akan dilindungi hingga usia 100 tahun.

 Manfaat Pemulihan *

 Tambahan 12% dari jumlah Penyakit Kritikal Awal yang dijamin akan dibayar kepada anda pada diagnosis penyakit kritikal yang diluluskan pertama untuk keperluan pemulihan. Jumlah tersebut akan dibayar setiap bulan untuk jangka masa 12 bulan.

 Pendapat Perubatan Kedua *

 Sebanyak RM2,000 akan dibayar untuk memberi anda kelonggaran untuk memilih pakar pilihan anda untuk Pendapat Perubatan Kedua.

 * Manfaat Rehabilitasi dan Pendapat Perubatan Kedua hanya akan dibayar sekali dan merangkumi hingga 85 tahun. Untuk Angioplasti dan Rawatan Invasif Lain untuk Penyakit Arteri Koronari, tidak ada hak untuk Manfaat Rehabilitasi dan Pendapat Perubatan Kedua.

Berikut adalah gambaran pembayaran tuntutan untuk Kehidupan yang Diinsuranskan dengan Jumlah Penunggang Penyakit Kritikal Awal berjumlah RM 200,000:

PENYAKIT KRITIKAL

PERINGKAT ILMU KRITIKAL

KEBAIKAN

 

PEMBAYARAN     TUNTUTAN

 

1ST CLAIM

Kanser

Karsinoma-in-situ

(Penyakit Kritikal Peringkat Awal)

50% daripada Jumlah Penunggang Diinsuranskan

RM 100,000

Manfaat Pemulihan * (12% daripada Jumlah Penunggang Yang Diinsuranskan)

RM 24,000

Pendapat Perubatan Kedua (Jumlah sekaligus)

RM 2,000

2ND CLAIM

Penyakit buah pinggang

Kegagalan Ginjal Peringkat Akhir

(Penyakit Kritikal Peringkat Akhir)

100% daripada jumlah penunggang yang diinsuranskan – pembayaran tuntutan pertama = 50% daripada jumlah penunggang yang diinsuranskan

RM 100,000

JUMLAH BAYARAN TUNTUTAN

RM 226,000

* Manfaat Pemulihan bersamaan 1% daripada Jumlah Penunggang yang Diinsuranskan akan dibayar setiap bulan, untuk jangka masa 12 bulan. Manfaat Rehabilitasi dan Pendapat Perubatan Kedua akan berhenti selepas Tuntutan Pertama kerana kedua-dua faedah hanya perlu dibayar sekali sahaja.

Sesiapa yang berumur antara 30 hari hingga 60 tahun boleh melampirkan penunggang Early Care Critical Illness ke rancangan insurans berkaitan premium premiumnya.

HUBUNGI KAMI :

BERJUMPA DENGAN AGENT INSURANCE ZURICH

CARI CAWANGAN ZURICH TERDEKAT ANDA

HUBUNGI PUSAT PANGGILAN ZURICH KAMI